TürkçeTürkçe EnglishEnglish
Sağlık Rehberi ___ Naturline
Sağlık Rehberi ___ Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
    • Detoksun Kaynağı Oruç
    • Proloterapi ve PRP
    • Fitoterapi
    • Diyet ve Beslenme
    • Akupunktur
    • Kolon Tedavisi
    • Detoks Anti-Aging
    • Manuel Terapi
    • Meridyen Tarama
    • Oberon
    • Lazer Terapi
    • Osteopathy
    • Craniosacral Terapi
    • Magneto Terapi
    • Refleksoloji
    • Masaj Terapi
    • Homeopati
    • Naturopati
    • Lenfa Drenaj
    • Reiki Chakra Terapi
    • Acupressure
    • ESWT
    • Aroma Terapi
    • Hacamat
  • RTM
    • Dr. Mustafa Yaşar RTM'i Anlatıyor
    • RTM Nedir?
    • RTM'i Destekleyen Doğal Terapi Yöntemleri
    • Dörtlü Beden Yapısı
    • Bilgiler değişiyor
    • Bilgilenme her şeydir
    • Rtm Tedavi Yaklaşımı
    • RTM (Remember-Regeneration Therapy Method) devreye giriyor
    • RTM Ekseninde Sağlığın Devamı
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
    • Güncel Haberler
    • Televizyon
  • Galeri
  • İletişim
Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberi

Gıda Emilimini Azaltan ve Toksisite Oluşturan Durumlardan Bazıları

Çay-Kahve

İçeriğindeki bol kafein, teofilin, teobromin maddelerinden dolayı az alındığında uyarıcı etkisi yapar. (Özellikle kafein) Uzun süre yüksek miktarda alındığında da; depresyon, sıkıntı, migren, uykusuzluk, çarpıntı, sinirlilik, titremeler oluşturur. Ayrıca kafein, gıdalardan alınması gereken vitamin ve minerallerin (Çinko, demir, C vitamini gibi) emilimini azaltır. Çay içerken oluşan demir emilimindeki azalmadan çayın içindeki tanin sorumludur. Çay ve kahve vücutta su kaybına yol açar.

Kolalı ve Gazozlu İçecekler

Kolalı içeceklerde uyarıcı ve bağımlılık oluşturan kafein bulunur. Ayrıca içerdiği fosforik asit kalsiyum emilimini azaltarak kemik yapısını bozar. İçerdiği şeker ve kafein insülin salınımını bozar. Hatta diyabet oluşumunu destekler. Kullanılan tatlandırıcılar vücutta toksik birikim oluşturur. Meyveli gazoz gibi içeceklerin içinde suni meyve aromaları ve gaz bulunur. Bu içerikler, mide bağırsak floramızı bozarak, mide bağırsak sıkıntılarımızın oluşmasına sebebiyet verir. Gıda emilimini azaltır ve gıdalardan yeterince faydalanmamızı engeller.

Çiğ Yumurta Akı

Sindirimi zorlaştırır. Pankreastan gelen tripsin enzimini bloke ettiği için yumurta sarısının da sindirimini engeller. B8 (Biotin) vitaminini etkisiz hale getirir.

Çikolata

İçerdiği kakaoda, teobramin ve kafein bulunur. Bu da çay ve kahve ile aynı etkiyi yapar. Uyarıcıdır, fakat bağımlılık yaparak devamlı ihtiyaç hissi uyandırır. Ayrıca içerdiği doymamış yağlardan dolayı kalp damar sağlığımız için zararlıdır. Aşırı tüketimlerde bağırsak floramız bozulur, kan şekeri dengesizleşir ve kilo alımı ortaya çıkar. Bu nedenden dolayı çikolatayı sık yememeliyiz. Sadece ödül olarak alabiliriz.

Diğer Yayınlar
© 2012 | Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
  • Makaleler
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
  • Galeri
  • İletişim
  Tasarım ve Yazılım MaviPiksel
  • facebook
  • Twitter