TürkçeTürkçe EnglishEnglish
Sağlık Rehberi ___ Naturline
Sağlık Rehberi ___ Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
    • Detoksun Kaynağı Oruç
    • Proloterapi ve PRP
    • Fitoterapi
    • Diyet ve Beslenme
    • Akupunktur
    • Kolon Tedavisi
    • Detoks Anti-Aging
    • Manuel Terapi
    • Meridyen Tarama
    • Oberon
    • Lazer Terapi
    • Osteopathy
    • Craniosacral Terapi
    • Magneto Terapi
    • Refleksoloji
    • Masaj Terapi
    • Homeopati
    • Naturopati
    • Lenfa Drenaj
    • Reiki Chakra Terapi
    • Acupressure
    • ESWT
    • Aroma Terapi
    • Hacamat
  • RTM
    • Dr. Mustafa Yaşar RTM'i Anlatıyor
    • RTM Nedir?
    • RTM'i Destekleyen Doğal Terapi Yöntemleri
    • Dörtlü Beden Yapısı
    • Bilgiler değişiyor
    • Bilgilenme her şeydir
    • Rtm Tedavi Yaklaşımı
    • RTM (Remember-Regeneration Therapy Method) devreye giriyor
    • RTM Ekseninde Sağlığın Devamı
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
    • Güncel Haberler
    • Televizyon
  • Galeri
  • İletişim
Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberi

Yemek Alışkanlıklarımız ve Dikkat Etmemiz Gerekenler

  • Yenilecek sebze ve meyveler mevsiminde ve taze alınmalıdır.
  • Sebze ve meyveler mümkün olduğunca çiğ yenilmelidir.
  • Sebze ve meyveler uzun süre su içerisinde bırakılmamalıdır.
  • Aksi takdirde suda çözünen vitaminler ve mineraller kayba uğrayacaktır.
  • Mümkün olduğunca kabuğu soyulmadan yenilmelidir.
  • Çürümüş ve bozulmuş sebze ve meyveler yenilmemelidir.
  • Pişirme ve servis esnasında kullanılan alüminyum kaplar, alüminyum kağıtlar, emaye kaplar (Kaplama ürünler) ve plastik kaplar sağlığa zararlıdır.
  • Cam ürünler, çelik kaplar, fayans ve porselen kaplar, toprak çömlekler (Kaliteli üretilmiş) pişirme ve servis açısından uygundur.
  • Düdüklü tencereler 100 derece üzerinde sıcaklık uyguladıkları için vitamini, minerali ve proteini tahrip etmektedir.

Yemekleri pişirirken;

  • Tüm gıdaların vitamin, mineral ve protein değerleri çiğ hallerine göre belirlenmiştir. Fakat genelde pişirilerek yenir.
  • Eğer uygun olmayan şartlarda yapılırsa hem bu değerler kaybedilir, hem de gıdalar fayda yerine zararlı sonuçlar doğurabilir.
  • Bazı gıdalardaki enzimler 40-80 derece arasında bozulurken, C vitamini 60 derecede tamamen tahrip olur.
  • 120 derece üzerine pişirilen yağlar bırakın fayda sağlamayı, aksine kanserojen maddelere dönüşür.

Bu nedenle;

  • Pişirmeler düşük ısıda yapılmalıdır.
  • Elden geldiğince pişirmeden yenmelidir.
  • Kabuklu gıdalar soyulmadan yenmelidir.
  • Düdüklü tencere çok mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır.
  • Pişirme esnasında yeterli miktarda su konulmalıdır. Pişirme suyu atılmamalıdır. (Zira vitamin ve mineraller bu su içerisindedir)
  • En iyi pişirme közde olur. Fakat uzun sürer.
Diğer Yayınlar
    • Suyun Yaşamımızdaki Yeri
      Dünyanın üçte ikisini, vücudumuzun ise dörtte üçünü oluşturan su, yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Suyun vücudumuzda çok önemli vazifeleri vardır.
      devamı
© 2012 | Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
  • Makaleler
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
  • Galeri
  • İletişim
  Tasarım ve Yazılım MaviPiksel
  • facebook
  • Twitter