TürkçeTürkçe EnglishEnglish
Sağlık Rehberi ___ Naturline
Sağlık Rehberi ___ Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
    • Detoksun Kaynağı Oruç
    • Proloterapi ve PRP
    • Fitoterapi
    • Diyet ve Beslenme
    • Akupunktur
    • Kolon Tedavisi
    • Detoks Anti-Aging
    • Manuel Terapi
    • Meridyen Tarama
    • Oberon
    • Lazer Terapi
    • Osteopathy
    • Craniosacral Terapi
    • Magneto Terapi
    • Refleksoloji
    • Masaj Terapi
    • Homeopati
    • Naturopati
    • Lenfa Drenaj
    • Reiki Chakra Terapi
    • Acupressure
    • ESWT
    • Aroma Terapi
    • Hacamat
  • RTM
    • Dr. Mustafa Yaşar RTM'i Anlatıyor
    • RTM Nedir?
    • RTM'i Destekleyen Doğal Terapi Yöntemleri
    • Dörtlü Beden Yapısı
    • Bilgiler değişiyor
    • Bilgilenme her şeydir
    • Rtm Tedavi Yaklaşımı
    • RTM (Remember-Regeneration Therapy Method) devreye giriyor
    • RTM Ekseninde Sağlığın Devamı
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
    • Güncel Haberler
    • Televizyon
  • Galeri
  • İletişim
Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberi

Obeziteyi Anlamak

Obezite tanımında önemli olan, vücut yağ oranındaki artıştır. (Kas yapısı güçlü insanlarda ağırlık fazla olmasına rağmen bu oran düşük olabilir) Obezitenin oluşmaması için yeterli miktarda yemeliyiz veya yediğimizi yakacak hareketlerde bulunmamız gerekir. Bunu yapmıyorsak aldığımız fazla kaloriler vücutta yağ olarak depolanacaktır. Şişmanlık tüm dünyanın sorunudur. Özellikle endişe veren durum ise dünyada obez çocukların  sayısının artmasıdır. Bunda da en önemli faktör diyetteki yağ ve şeker oranının artması ve hareketsiz yaşam yer alır. Tükettiğimiz gıdaların çoğunluğunun karbonhidratlardan oluşması obezitede önemli etkendir. Aldığımız kalorilerin çoğunluğu rafine edilmiş ürünlerle yapılan gıdalarla sağlanır. Severek ve iştahla yediğimiz pasta, börek ve çöreklerde kullandığımız buğdayın işlenirken lifin %95’i, kalsiyumun %60’ı, magnezyumun %85’i, çinkonun %78’i kaybolur ve eklenen beyazlatıcı kimyasallarla mutfağımızın baş tacı olan un, vitamin değeri olmayan ve boş enerji veren ürün haline gelir. Bütün bunlara hareketsizlik ve stres de eklenince kilo almamak için nedenimiz kalmıyor.

‘‘Yaşantımız bizi kilo almaya  çağırıyor.’’

Şişmanlık yağ hücrelerinin dağılımına göre; Hiperplastik, hipertrofik ve hem hipertrofik hem de hiperplastik olarak 3’e ayrılır.

Hiperplastik tipte yağ hücreleri bütün vücuda yayılmıştır ve çocuklukta, hatta anne karnında başlayan yağlanma söz konusudur. Hipertrofikte mevcut yağ hücrelerinin boyutu artmıştır ve genellikle ileri yaşlarda görülen ve şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi bozukluklarla beraberdir. Hiperplastik ve hipertrofik oksiti ise iki özelliği de bulundurur. Asrın vebası olan obeziteden kurtulabilmek ve oluşumunu önlemek için obezitenin nedenlerini iyi irdelemek gerekmektedir.

  • Psikolojik nedenler ve aşırı stres
  • Harcanan enerjiden fazla gıda alımı
  • Düşük seratonin seviyesi 
  • Gebelik ve emzirme dönemleri
  • Hormonal sebepler, hipertiroidik durumlar, insülin hormonuna duyarlılığın azalması
  • Lifli gıdaların alımındaki eksiklik 
  • Aşırı alkol tüketimi
  • Bazı ilaç alımları
Diğer Yayınlar
    • Kilo Hesabı ve Aşırı Kilonun Getirdiği Riskler

      Kilo Hesabı: Birçok ideal kilo değerlendirme yöntemi vardır. Ama en basiti vücut kitle indeksi (BMI) değerlendirmesidir.

      devamı
    • Obezite Sorununu Çözmek İçin
      Gıda tüketimlerinizi yakım düzeyine göre ayarlamalıyız. Aldığımız enerji yaktığımızdan az olmalıdır. Hiçbir zaman çok düşük kalorili diyetler yapmamalıyız. (Haftada 1kg üzerinde kilo verdiren diyetler gibi)
      devamı
© 2012 | Naturline
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
  • Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri
  • Makaleler
  • Örnek Vakalar
  • Sağlık Rehberi
  • Medya
  • Galeri
  • İletişim
  Tasarım ve Yazılım MaviPiksel
  • facebook
  • Twitter